Gemensam elevantagning

Helsinge Gymnasiums GEA-nummer är 0456.

Infotillfälle för nior

Ti 14.11 kl 18.30 i Helsinge skola
Utbildningsmässa i Esbo i Iso Omenas bibliotek ti 12.12 kl 17.30-19.30
To 1.2. kl 18.30 i Helsinge gymnasium, kaffeservering - alla hjärtligt välkomna!
Du kan här se en allmän presentation från vår infokväll (pdf) i fjol (1.2.2017) och här en presentation från GEA-mötet (prezi) i fjol (8.11.2016).
Det finns även information om oss på Vanda stads GEA-sida.

Viktiga datum

Om du satte Helsinge gymnasium på första eller andra plats i din ansökan (ansökningstiden är i februari-mars) önskar vi att du fyller i en blankett med ditt preliminära kursval och skickar den till oss till och med den 10.4. Blanketten hittas här på hemsidan under "Övrigt - Blanketter".

Vi kallar in alla elever med Helsinge gymnasium på första eller andra plats till en infoträff här på gymnasiet onsdagen den 18.4 kl. 14.30 (elever som inte går i Helsinge skola kan även anlända kl. 15.30). På basen av dina val och diskussionerna under träffen bygger vi upp kursbrickan för nästa läsår.

I mitten av juni publiceras namnen på de antagna på vår hemsidas framsida (de som i ansökan gett lov till att namnet får publiceras), exakt datum meddelas när det har slagits fast. Därefter blir det inskrivning, för du bör komma personligen och meddela att du tar emot din studieplats. Inskrivningstiderna slås fast när vi vet när de antagna får publiceras. Ta till inskrivningen med ditt avgångsbetyg i original och eventuella läkarutlåtanden som önskas tas i beaktande i undervisningen eller överföringsblankett till andra stadiet. Om du har betungande förhinder att skriva in dig under inskrivningsdagarna, ta kontakt med rektor.
Dina gymnasiestudier inleder du tisdagen 14.8 2018 kl. 10.00.

Öppet brev till alla nior

Hej på dej!
Livet är fullt av möjligheter och val och just nu står du inför ett av dem. Vi på Helsinge gymnasium vill vara en skola där du själv kan påverka och bygga upp din egna, unika studiehelhet.Helsinge gymnasium ligger på en central plats ca 20 minuter från Helsingfors och trafikförbindelserna hit är goda. I Helsinge har du möjlighet till mångsidiga språkstudier. Här kan du studera tyska, franska, spanska och kinesiska. Dessutom finns det möjligheter till utbyten och studieresor till våra samarbetsskolor i Tyskland, Frankrike, Spanien och Kina.
Våra lärare är kompetenta och stämningen är hemtrevlig och god.Vi hoppas att du efter tre intressanta år i Helsinge känner dig väl förberedd för framtiden och har de verktyg som behövs i en allt globalare värld! Hälsningar från abiturienterna!
Ps.
Helsinge Gymnasium, GEA nr. 0456
Övitsbölevägen 3, 01510, Vanda

Helsinge gymnasium i media

Fri Bildning besökte BokCirkeln, 29.10.2012.

Helsinge Gymnasium annanstans på webben