01.10.2017« Tillbaka

Inkommande vecka avslutas såväl höstens studentskrivningar som provveckan och samtidigt även period 1. Varje dag hålls det prov och lektioner enligt schema i Wilma, och på torsdag och fredag även provutgivning. Ni hittar provutgivningsschemat på anslagstavlan vid lärarrummet, samt i era gruppvisa rum i Classroom. Aktivera rummet ifall ni inte ännu gått med i det, kontakta vid behov er grupphandledare. Vi har dessutom denna vecka besök av rektor, en lärare och 3 studerande från vår vänskola i Jinan, Kina, de är i skolan på måndag, torsdag och fredag. Här kommer veckans program:

Studentskrivningarna avslutas, så kom ihåg att vara tysta i närheten av gymnastiksalen under måndag. Håll er borta från matsalen förutom under lunchen och använd inte ingången vid matsalen under denna dag.

Provveckan fortsätter må - fre så kom ihåg att ta med egen dator, laddare samt hörlurar om ni har elektroniskt kursprov (kolla i god tid med läraren ifall ni är osäkra) samt se till att ni kan boota er egen dator. En adapter för nätkabel är bra att ha med, ifall ni inte har ett nätkabeluttag i datorn, för ifall det är problem med den trådlösa förbindelsen kan vi vid behov även använda nätkablar.

• höstens studentskrivningar avslutas med provet i korta främmande språk i gymnastiksalen kl.8.30-15/17. I Helsinge har vi endast deltagare i kort engelska, och detta är det skriftliga delprovet. Studerande bör vara på plats kl. 8.30, kom ihåg att ta med bly/blyertspennor med markeringen HB eller nr2.
  • våra kinesiska gäster följer med lektioner för åk 7-9 under förmiddagen och KEo1 under eftermiddagen. Ca kl. 14.30 åker de tillsammans med Martin och Kristoffer samt våra värdar/värdinnor till Noux för att vandra i finsk natur.

• Temastudier 1 har lektioner i skolan, kom ihåg att ta med egen dator, lärdagböcker lämnas in
  • våra kinesiska gäster besöker Vaskivuoren lukio och på kvällen går de och se KHL-matchen mellan Jokerit-Torpedo Nizhni Novgorod på Hartwall Arena tillsammans med Martin och Kristoffer samt våra värdar/värdinnor.
  • Johanna jobbar per distans, rektorsansvar har Martin

• lärarmöte kl. 12.30-15 i Luxor, studeranderådsrepresentanter ombes delta
  • våra kinesiska gäster spenderar dagen i Helsingfors tillsammans med Martin och Kristoffer samt våra värdar/värdinnor
  • de som har lektioner med Kristoffer idag arbetar i skolan

• provutgivning del 1 kl. 12.20-16, kolla närmare schema på anslagstavlan utanför lärarrummet eller i grupprummet i Classroom
  • FiMo4 besöker YLE för en guidad rundvandring kl. 15-16, kom ihåg att komma i tid
  • våra vuxna kinesiska gäster besöker Västersundoms skola kl. 10-13 och studerande följer med lektioner i Helsinge, på kvällen står skilda hemmamiddagar för vuxna och studerande på agendan

provveckan avslutas med de sista proven och provutgivningens andra del kl. 12.20-16, kolla närmare schema på anslagstavlan utanför lärarrummet eller i grupprummet i Classroom
kom även ihåg att vi har en liten avskedsuppvisning i gymnastiksalen för och med våra kinesiska gäster kl. 13.10-13.55, varefter de sakta börjar söka sig mot flygfältet för att ta flyget hem till Jinan

Övrigt/På kommande:

var artiga mot våra kinesiska gäster
andra årets studerande minns väl Solvalladagen måndagen 9.10, alltså genast efter provveckan, för närmare info se skilt Wilma-meddelande!
vitsorden för period 1 kommer in i Wilma under nästa veckas onsdag 11.10
anmälan till omtent öppnar nästa veckas torsdag 12.10 under GLT och anmälan stängs följande tisdag kl. 15.00.

Ha en lärorik studievecka och lycka till med de sista kurs- samt studentproven!